вівторок, 09 вересня 2014 10:50

Руїни невідомого 1500-річного міста виявили в Австралії

Археологи з Австралійського національного університету виявили руїни доколоніального міста, вік якого налічує близько 1500 років.

Автор: badsatiretoday.com
 

Знахідка розташована недалеко від піщаної скелі Улуру. Кількість вже розкопаних будівель і могильників свідчить про те, що місто було столицею якої-небудь, раніше невідомої вченим стародавньої держави.

Вперше руїни виявили завдяки знімкам, зробленим космічним супутником в 2013 році. Зображення показали, що в цьому районі розташовані деякі об'єкти, більшість з яких мають кути в 90 градусів.

Археологічні розкопки тут почалися в травні нинішнього року. За кілька місяців вченим вдалося виявити безліч будівель, одна з яких виглядає, як королівський палац. Крім того, археологи виявили кілька храмів, великих водостічних каналів і некрополь.

Автор: badsatiretoday.com
  Поблизу міста виявили некрополь з індивідуальними могилами
Поблизу міста виявили некрополь з індивідуальними могилами

За словами професора Вальтера Різа, керівника експедиції, археологічні шари показують, що ця територія була заселена протягом п'яти століть, приблизно з 470-80 років нашої ери до IX століття. Місто могли населяти від 20 тисяч до 30 тисяч жителів.

"Це був найважливіший центр цивілізації у південній частині Тихого океану в той час, - каже Різ, - це, безсумнівно, була столиця величезної імперії. Предмети, знайдені тут, показують торговельні зв'язки цього регіону з тихоокеанськими островами і Південно-Східною Азією. Ми знайшли залишки продуктів, які були привезені з інших місць - це рис і льон".

Серед виявлених артефактів чимало предметів із золота. Знахідки свідчать про високий рівень гірничодобувних робіт в цьому регіоні. Вальтер Різ вважає, що в IX столітті відбулися різкі кліматичні зміни, в ході яких значно знизився рівень опадів, що внаслідок призвело до занепаду в місті.

Автор: badsatiretoday.com
  Серед артефактів - 756 виробів із золота. Ця чаша вагою в 2,8 кг знайдена в одному з храмів
Серед артефактів - 756 виробів із золота. Ця чаша вагою в 2,8 кг знайдена в одному з храмів
Зараз ви читаєте новину «Руїни невідомого 1500-річного міста виявили в Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути