середа, 02 червня 2021 14:34

Розкопали стародавні могили страчених людей - моторошні фото
3

В Англії знайшли поховання страчених людей
Фото: CNN
В Англії знайшли поховання страчених людей
В Англії знайшли поховання страчених людей

У Великій Британії археологи виявили скелети обезголовлених людей.

Це могли бути жертви римських військових страт, пише CNN.

Поховання датують III ст. Його виявили в поселенні військової ферми в Сомершемі. Деякі з похованих стояли на колінах, коли їх ударили ззаду мечем. Археологи розкопали три кладовища та виявили 52 поховання, 17 із яких - обезголовлені. Голови часто клали до ніг.

Дослідниця Ізабель Лісбоа каже, що 33% похованих на римських кладовищах в Англії - стратили. Тіло жінки похилого віку знайшли долілиць. Її могли катувати перед смертю або скалічити після цього.

Велику кількість страчених пов'язують із тим, що за часів нестабільності в Римській імперії, яка наростала, покарання стали суворішими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли унікальну печатку

"Кількість злочинів, за які карали стратою, подвоїлася в III столітті та збільшилася в чотири рази в VI столітті. Оскільки Сомершем був частиною римської армії, то суворість покарань і дотримання римського права в поселенні були більш суворими. Брак генетичного зв'язку між похованими говорить про те, що вони або служили в армії, або ж були рабами. Щонайменше двоє зі знайдених народилися в Шотландії та Ірландії, а ще один - в Альпах ", - сказала Лісбоа.

Шукач скарбів знайшов давню печатку із зображенням римських богів неподалік села Гейтон у графстві Норфолк, Велика Британія. Предмет виготовлений зі срібла й дорогоцінного каменю. Він сильно обгорів, але на камені розгледіли зображення бога війни Марса з крилами та списом, а також богині перемоги Вікторії.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали стародавні могили страчених людей - моторошні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути