четвер, 17 грудня 2020 15:04

Розкопали поховання чоловіка та жінки в обіймах

Розкопали поховання чоловіка та жінки в обіймах
Розкопки у Віфсаїді тривають з 1987 року, а на останки пари натрапили близько 10 років тому. Нині археологи прагнуть отримати ДНК зі скелетів, щоб дізнатися про них більше, втім на це не вистачає фінансування. Фото: Bethsaida Excavations Project

Археологи розкопали спільне поховання чоловіка та дівчини в біблійній місцевості Віфсаїда, Ізраїль. Люди жили понад 3 тис. років тому.

Учені припускають, що вони померли одночасно, або ж були поховані приблизно в один і той же час. Що спричинило смерть, не знають, адже на скелетах не знайшли жодних травм. Рука чоловіка лежала на тілі дівчини, немов обіймаючи її, повідомляє Live Science.

Дослідження показали, що чоловік помер у підлітковому віці, а дівчині було близько 10 чи більше років. Вони належали до арамейців - семітських кочових племен.

Невідомо, чи справді кохали одне одного, але люди, які клали тіла до спільної могили та формували пози, можливо, знали їхню історію. Археологи вирішили назвати пару "Ромео і Джульєтта".

До поховання не поклали жодних погребальних предметів, тому вчені не знають, чи належали чоловік та дівчина до елітних родин, чи мали звичайне походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служанка в ногах та немовля - розкопали поховання родини, віком 2,5 тис. років

У середині 2019 року в Казахстані виявили рештки молодого чоловіка та дівчини, похованих обличчям один до одного. Могильник датували бронзовим віком - 4 тис. років тому.

Казахстанські археологи знайшли його на древньому кладовищі, на якому є останки людей і коней. Чоловіка та жінку поховали з різними обрядовими предметами, до яких належали частково золоті прикраси, ножі та кераміка. Багаті похоронні речі вказували на те, що чоловік і жінка походили із заможних родин.

Зараз ви читаєте новину «Розкопали поховання чоловіка та жінки в обіймах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути