середа, 16 жовтня 2013 12:31

Рідкісні фото Романових були знайдені в архіві фрейліни
23

Фото: Фото: adme.ru
Імператриця Олександра Федорівна і цесаревич Олексій
Великі княжни Тетяна (ліворуч) і Ольга з фрейліною імператриці Ганною Вирубової під час літньої подорожі до Фінляндії, 1908 р.

Імператорську сім'ю Романових, зрештою як й інші монарші сім'ї, звикли бачити на офіційних фото, де вони з гідністю позують. Сьогодні ми пропонуємо добірку неформальних зображень .

Відомо, що Микола II був чудовим сім'янином, турботливим чоловіком і батьком. Не любив світських заходів і більшість часу проводив з дружиною та дітьми. Цілий рік російський імператор жив з родиною в Олександрівському палаці в Царському Селі або в Петергофі. Влітку відпочивали в Криму.

Вся сім'я захоплювалася фотографією: сам Микола II і всі його діти багато фотографували. Власне, на цих світлинах відображені миттєвості їх щасливого сімейного побуту.

Ганна Вирубова, в архіві якої знайдено ці фотографії, ставши близькою подругою імператриці, багато років знаходилася поруч з імператорською сім'єю, супроводжувала їх у багатьох подорожах і поїздках, була присутня на закритих сімейних заходах.

Зараз ви читаєте новину «Рідкісні фото Романових були знайдені в архіві фрейліни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути