понеділок, 09 вересня 2019 16:24

Речі короля знайшли на борту затонулого корабля

Археологи знайшли особисті речі короля Данії Югана на борту затонулого в 1495-му флагманського військового корабля Gribshunden. Він згорів у Балтійському морі та є одним із найкраще збережених кораблів кінця XV ст. - епохи Христофора Колумба та Васко да Гами.

Автор: thehistoryblog.com
  Археологи підіймають носову фігуру корабля з дна Балтійського моря
Археологи підіймають носову фігуру корабля з дна Балтійського моря

В історії зазначено, що корабель перевозив "фатабур" короля - невелику скарбницю, в якій монарх зберігав свій одяг та найдорожчі речі. Дослідникам вдалося виявити лише кольчугу із позначкою виробника на одному кільці, олов'яну тарілку та елегантний кухоль для пиття з гравіюванням у вигляді корони, повідомляє The History Blog.

Разом із ними з моря вдалося підняти одну з найдавніших рушниць, монети, осетрові кістки та бочки із датським пивом XV ст. Також дослідники не приховують радощів від вивчення структури самого судна.

"Нам вдалося виявити кілька нових ключів до конструкції корабля. Ми наближаємося до розгадки того, як насправді будувалися кораблі такого типу. Це розширює наші знання про важливий перехідний період в світі, часу великих географічних відкриттів", — говорить професор морської археології в Університеті Седертерна Йохан Реннбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні моря знайшли корабель, якому понад 170 років

Автор: thehistoryblog.com
  З корабля вдалося підняти кухоль із вирізьбленною короною
З корабля вдалося підняти кухоль із вирізьбленною короною
Международная группа археологов нашла в Балтийском море затонувший в начале XVI в. корабль. Он сохранился в исключительно хорошем состоянии. Поэтому может оказаться наиболее сохранившихся кораблем раннего Нового времени, который когда-либо находили.
Зараз ви читаєте новину «Речі короля знайшли на борту затонулого корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути