Ексклюзиви
субота, 16 листопада 2019 18:53

Презентували книжку про журналіста, який писав про Голодомор

Презентували книжку про журналіста, який писав про Голодомор
Презентували книгу "Ґарет Джонс. Ціна правди". ФОто:

У Києві в музеї Голодомору-геноциду презентували книгу видавництва "Жнець" "Ґарет Джонс. Ціна правди".

До видання увійшли вибрані статті та хроніка життя британського журналіста, який розповів світу про Голодомор в Україні, повідомляє Укрінформ.

"Ми можемо вчити багато теоретичних історій, але потрібно обов'язково прочитати "Ґарет Джонс. Ціна правди", щоб відчути ці тексти, які засвідчують, як треба поводитися в дуже складних ситуаціях", - сказала доцент кафедри видавничої справи та редагування Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Ярослава Прихода.

Джонс на власні очі бачив Голодомор в Україні. У 1933 році він організував прес-конференцію у Берліні, де розповів світу про сталінський режим. Прорадянський журналіст Волтер Дюранті надрукував кілька замовних матеріалів, в яких заперечував факт Голодомору. Джонс й далі продовжував публікувати статті про голод в Україні.

"Ми багато чого не знаємо, але це був такий час, коли не кожен мав сміливість таке розповісти. Знання політичної ситуації, вміння розповісти про цю ситуацію. У нього надзвичайно гарний стиль, у нього треба вчитися, він лаконічний, і його тексти просто надзвичайні", - наголосила Прихода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст викриває правду про сталінські злочини та "радянську утопію" в українському фільмі "Ціна правди"

Книга видана українською та англійською мовами. В її основі книги бакалаврський книжковий проект студенток Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Валентини Пасічної та Олени Тищук "Журналіст Ґарет Джонс".

6 фільмів увійшли до програми 19-го фестивалю "Нове британське кіно". Пройде у столичному кінотеатрі "Жовтень" з 28 листопада до 4 грудня. Фільмом відкриття стане історична драма про Голодомор 1932-1933 років "Ціна правди" спільного виробництва України, Польщі та Великої Британії. Дія відбувається 1933-го. Валлійський журналіст, радник британського прем'єр-міністра Ґарет Джонс приїхав у Радянський Союз. Розслідує злочини сталінського режиму. Першим у західній пресі заявляє про штучний характер голоду в Україні, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Презентували книжку про журналіста, який писав про Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути