пʼятниця, 04 червня 2021 19:40

Прем'єр передав будівлю у Бабиному Яру російському проєкту

Прем'єр передав будівлю у Бабиному Яру російському проєкту
Будівлю контори передали російському приватному проєкту. Фото: "Аргумент"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Фонду державного майна України віддати в оренду приватному російському проєкту будинок колишньої контори Лук'янівського єврейського кладовища у Бабиному Яру.

"Юридична адреса російського приватного проєкту "Меморіал Голокосту "Бабин Яр", якому уряд збирається віддати в оренду будинок колишньої контори єврейського кладовища, очікувано співпадає з юридичною адресою Альфа-банку в Україні з точністю до номерів кімнат на дев'ятому поверсі бізнес-центру "Торонто", - написав у Facebook співпрезидент Вааду України Йосиф Зісельс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврейські організації України позивають до суду проти Київради та КМДА

Будівля контори є частиною українського проєкту комплексної меморіалізації Бабиного Яру.

Благодійна організація "Міжнародний меморіальний благодійний фонд "Бабин Яр" подала позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою заборонити будівництво синагоги в Бабиному Яру. Будівництво веде приватний проєкт "Меморіал Голокосту "Бабин Яр".

Голови єврейських громад України звернулися до Київського міського голови Віталія Кличка й депутатського корпусу Київради із закликом про припинення політизації проєкту зі створення Меморіального комплексу Голокосту в Бабиному Яру. Лідери єврейських організацій, головні рабини більшості обласних центрів України висловили серйозне занепокоєння щодо навішування політичних ярликів на меморіал і спроб використати тему вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру в політичній боротьбі.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр передав будівлю у Бабиному Яру російському проєкту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути