четвер, 03 червня 2021 18:45

Єврейські організації України позивають до суду проти Київради та КМДА

Єврейські організації України позивають до суду проти Київради та КМДА
Асоціація єврейських організацій та общин України позивається до Київради та КМДА щодо будівництва на території Бабиного Яру. Фото: irt.pl.ua

Асоціація єврейських організацій і громад України подала позов до Окружного адміністративного суду міста Києва на діяльність Київської міської ради й Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомила пресслужба суду.

Серед вимог позову – зобов'язати Київраду та КМДА виконати вимоги Розпорядження Кабінету Міністрів України "Про додаткові заходи щодо збереження місць поховань у населених пунктах України". А саме – не допустити проведення будівельних робіт на Лук'янівському єврейському кладовищі й Кирилівському православному кладовищі, що розташовані в межах території Бабиного Яру в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати розпочали протистояння з українськими істориками

Позивач також просить суд визнати протиправними дії відповідачів щодо невиконання вказаного розпорядження уряду про збереження місць поховань у населених пунктах України.

Суд опрацьовує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Благодійна організація "Міжнародний меморіальний благодійний фонд "Бабин Яр" подала позов до Окружного адмінсуду Києва з вимогою заборонити будівництво синагоги в Бабиному Яру. Будівництво веде приватний проєкт "Меморіал Голокосту "Бабин Яр".

Голови єврейських громад України звернулися до Київського міського голови Віталія Кличка й депутатського корпусу Київради із закликом про припинення політизації проєкту зі створення Меморіального комплексу Голокосту в Бабиному Яру. Лідери єврейських організацій, головні рабини більшості обласних центрів України висловили серйозне занепокоєння щодо навішування політичних ярликів на меморіал і спроб використати тему вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру в політичній боротьбі.

Зараз ви читаєте новину «Єврейські організації України позивають до суду проти Київради та КМДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути