понеділок, 16 березня 2020 13:47

Представили медаль, якою нагороджуватимуть учасників Другої світової

У Києві представили пам'ятну медаль "За бойові заслуги. 75 років перемоги над нацизмом". Нею нагороджуватимуть учасників Другої світової війни 1939-1945 років. Нагороду розробив директор виробничо-творчого об'єднання "Орден" Олександр Сопов.

"Вона входить у відкриту нагородну систему. Відповідальність за те, що людина зараз жива і живе саме там, де їй вручать цю медаль, і що вона насправді воювала – на тому, хто представив до нагородження і заповнив нагородний лист", - розповів Сопов на прес-конференції в "Укрінформі".

Додав, що вперше в історії України нею нагороджуватимуться люди за нагородним листом. Також це перша в Україні номерна, або персоніфікована медаль.

Представлення на нагородження слід надіслати до 27 березня 2020-го. Нагороджувати героїв Другої світової війни будуть герої АТО та ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники спіймали росіянина із медаллю за анексію Криму

Автор: vto-orden.com.ua
  Представили нову медаль до 75-річчя перемоги над нацизмом
Представили нову медаль до 75-річчя перемоги над нацизмом
В Україні запрацювала Національна комісія з реабілітації. Перше відкрите засідання відбулось у Києві 18 липня 2019 року. Вона надає статус реабілітованих особам, які постраждали від політичних репресій комуністичного режиму в Україні. Головою обрали відомого дослідника історії радянських спецслужб та політичної історії ХХ століття та члена Національної Академії Наук Романа Подкура.
Зараз ви читаєте новину «Представили медаль, якою нагороджуватимуть учасників Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути