понеділок, 25 травня 2020 10:29

Потяги, сила і рекорд: як рекордсмени поєднали ці три слова

Потяги, сила і рекорд: як рекордсмени поєднали ці три слова
"Тягнизуб" здійснює свій рекорд. Фото: tvoemisto.tv

25 травня 1996 року у Кошице, що у Словаччині, словак Юрій Барбаріч встановив світовий рекорд. Він протягнув на собі 327-тонний поїзд на 8,2 метра.

Gazeta.ua підібрала топ рекордів, пов'язаних із силою та поїздами.

Білоруський пауерліфтер Іван Савкін встановив рекорд, відбуксувавши на 1 метр 60 см шість завантажених цементом вагонів. Того ж року чоловік здвинув на метр тепловоз ТЕМ2, вагою 126 тонн. Після вдалої спроби туди причепили ще 33-тонний вагон, проте вже загальна вага пауерліфтеру виявилася завеликою.

Львів'янин Олег "Тягнизуб" Скавиш протягнув зубами корабель-плавучий кран вагою 1195 тонн при світовому рекорді 576 тонн. Це досягнення також внесене до Книги рекордів України. Разом з кораблем він тягнув львівський трамвай ""Електрон" та автобус. Вага останнього, 16 190 кг, допомогла львівському "Тягнизубові" встановити світовий рекорд, адже до нього людина зуміла зубами зрушити з місця вагу лише у 15 тонн.

Вірменин Роберт Галстян протягнув зубами 2 залізничних вагони по рейкам на 7 метрів. Загальна вага їх складала 219 тонн, а зафіксували рекорд під Москвою у 1992 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася нова інформація про пікап Tesla Cybertruck

День народження святкує зірка шоу-бізнесу Руслана Лижичко, яка змусила говорити про себе весь світ. Їй виповнюється 47 років.

Зараз ви читаєте новину «Потяги, сила і рекорд: як рекордсмени поєднали ці три слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути