середа, 13 липня 2016 15:10

Портрет Фріди Кало зверне увагу на мігрантів

Портрет Фріди Кало зверне увагу на мігрантів
Фріда Кало. Автопортрет на кордоні між Мексикою та США (1932)

Автопортрет Фріди Кало на кордоні між США та Мексикою увійде до виставки "Малюючи революцію: мексиканський модернізм 1910-1950" у Художньому музеї Філадельфії.

Експозицію присвятять міграції. Мексиканська художниця Фріда Кало написала цю картину у 1930-х в Америці. На створення полотна її надихнули спостереження за мігрантами на американо-мексиканському кордоні. Повідомляє Art Ukraine.

У той час вона сама хотіла повернутися до Мексики, але через американський успіх свого чоловіка, художника-мураліста Дієго Рівери, залишилася в США.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Останній імператор Російської імперії у колі сім'ї - фотографії

Куратори спеціально запланували виставку за 2 тижні до президентських виборів у США. Таким чином вони розпочинають діалог із кандидатом у президенти Дональдом Трампом, який пообіцяв побудувати на кордоні загородження.

Нагадуємо, 16 липня о 15:00 в Національному історичному музеї України відбудеться лекція "Київський Поділ за часів Магдебурзького права: у складі Речі Посполитої (друга половина XVI – перша половина XVII ст.)".

Зараз ви читаєте новину «Портрет Фріди Кало зверне увагу на мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути