середа, 13 липня 2016 13:45

Охочі дізнаються про децентралізацію Києва у XVII ст.

Охочі дізнаються про децентралізацію Києва у XVII ст.

16 липня о 15:00 в Національному історичному музеї України відбудеться лекція "Київський Поділ за часів Магдебурзького права: у складі Речі Посполитої (друга половина XVI – перша половина XVII ст.)"

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Знищені будівлі Подолу - фотографії

На лекції відвідувачі дізнаються про "децентралізацію" Києва у XVII ст. та взаємодію міста з верховною владою. З яких причин Контрактова "недолюблювала" Житній? Де був центр вірменського "гетто", яке підняло київську торгівлю? Відповіді на ці питання охочі дізнаються від лекторки Олени Попельницької. Повідомляють на сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полотна Рембрандта повернуть Нідерландам

Кандидатка історичних наук Олена Попельницька відтворила мапу Подолу до великої пожежі 1811 року та зібрала величезну кількість фактів, що проливають світло на життя міської громади Києва у давнину.

Нагадуємо, що заступник голови КМДА Олексій Резніков відвідає 40-ву сесію Комітету всесвітньої спадщини (КВО) ЮНЕСКО. Подія відбудеться у Стамбулі 10-20 липня. На сесії обговорюватимуть стан збереження об'єктів, внесених до списку ЮНЕСКО "Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські споруди, Києво-Печерська Лавра".

Зараз ви читаєте новину «Охочі дізнаються про децентралізацію Києва у XVII ст.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути