середа, 04 липня 2012 18:01

Помер "справжній король Британії"

Помер "справжній король Британії"
Ані Майкл, ані його син не претендували на трон. Фото: susanin.udm.ru

Ебні-Гастінгс помер 30 червня у віці 69 років в невеликому селі Джерілдері, розташованому в штаті Новий Південний Уельс, пише The Daily Telegraph.

Майкл Ебні-Гастінгс став відомий в 2004 році, після того як у Великобританії був показаний документальний фільм "Справжній король Британії", в якому історик Майкл Джонс стверджував, що саме Ебні-Гастінгс має законне право на британський трон. За твердженням Джонса, він виявив документ, який підтверджує це, в бібліотеці французького міста Руан.

Джонс з'ясував, що Майкл Ебні-Гастінгс є нащадком Джорджа Плантагенета, брата короля Едварда IV, в походженні якого Джонса виникли сумніви. У документі, який він знайшов, сказано, що в період зачаття майбутнього короля його батько Річард Плантагенет, третій герцог Йоркський, воював під Парижем, у той час як його дружина перебувала в Руані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лондонський Біг Бен перейменують в честь королеви

З чуток, у неї був роман з якимось стрільцем з лука, і нібито майбутній король був зачатий саме від нього. Таким чином, Джонс зробив висновок, що законне право на трон мають нащадки брата Едварда IV Джорджа Плантагенета, тобто Майкл Ебні-Гастінгс.

Сам Ебні-Гастінгс, дізнавшись про його шляхетне походження, заявив, що це його дуже здивувало. Претендувати на корону він не став. "Що гарного в тому, щоб стати королем? Вони кроку не можуть зробити без інших людей", - сказав Ебні-Гастінгс.

Якщо теорія Джонса правильна, то після смерті Ебні-Гастінгса право на британський престол перейшло б до його старшого сина - 37-річного Саймона, який живе в Австралії і працює в текстильній компанії. Останній, однак, також не має наміру пред'являти претензії на трон.

Зараз ви читаєте новину «Помер "справжній король Британії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути