пʼятниця, 10 січня 2020 07:50

Польща засудила Росію за маніпулювання історією

Польща засудила Росію за маніпулювання історією
Зрівняли відповідальність тоталітарних держав: Фото: https://www.volynnews.com/news/society/temni-storinky-istoriyi-viyskova-spivpratsia-srsr-i-nimechchyny-u-1939-1941/

Днями нижня палата парламенту Польщі прийняла резолюцію, у якій звинуватила Росію у "маніпулюванні історією".

У тексті резолюції вказали, що СРСР і нацистська Німеччина мають однакову відповідальність за початок Другої світової війни.

Окрім цього, в документі Польща засудила провокаційні і неправдиві заяви з боку російської влади, які намагалися звинуватити Польщу в розв'язанні Другої світової війни. На думку польських істориків, війна розпочалася через політику Тоталітарних Німеччини і Радянського Союзу, а також укладення між ними пакту Молотова-Ріббентропа.

"Першими жертвами обох тоталітарних режимів стали Польща і країни Центральної та Східної Європи", - заявили в Сеймі.

У документі не поставили під сумнів жертви, понесені народами Радянського Союзу в боротьбі з "третім рейхом", але з жалем відзначили, що це не забезпечило країнам Центральної та Східної Європи незалежності і суверенітету, а також дотримання прав людини.

"Сейм Республіки Польща не погоджується з поверненням до імперських фальсифікацій, які повертають назад історичний діалог російської влади з іншими народами", - процитували резолюцію на Польському радіо.

Резолюцію прийняли в першому читанні спрощеним порядком голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляли українського дипломата

"Радянський Союз був останньою країною в Європі, яка підписала пакт про ненапад з Німеччиною. Останньою! Всі інші провідні країни Європи це зробили до СРСР. Так, пакт Молотова-Ріббентропа був підписаний. І там був секретний так званий договір про розподіл сфер впливу. А чим займалися європейські країни до цього? Рівно тим же самим! Все зробили те ж саме! Починаючи з 1938 року, коли Гітлер пред'явив свої претензії на частину Чехословаччини, Велика Британія, Франція здали свого союзника, хоча у них був договір з Чехословаччиною про взаємодопомогу, і надали Гітлеру можливість захопити частину Чехословаччини", - заявив Путін.

Зараз ви читаєте новину «Польща засудила Росію за маніпулювання історією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути