неділя, 24 вересня 2017 23:13

Політик потрапив у лікарню після обстрілу яйцем

Політик потрапив у лікарню після обстрілу яйцем
Напад на Віктора Януковича у Івано-Франківську 24 вересня 2003 року Фото: UAinfo

24 вересня 2003 року тодішній прем'єр-міністр України Віктор Янукович прилетів до Івано-Франківська. Там у нього кинули яйцем. Він впав і був відвезений до лікарні.

Тоді майбутній кандидат у президенти приїхав на зустріч зі студентами Прикарпатського університету імені Стефаника. Там його зустріли скандуванням "Ющенко!". Була й замовлена група прихильників прем'єр-міністра, пише "Історична правда".

В момент виходу з автобуса 17-річний студент-економіст Дмитро Романюк кинув у Януковича яйце і влучив у груди. Політик опустив очі на піджак, схопився за груди і впав. Охорона кинулася вивозити його геть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підрахуй" став "Підфарбуєм"

"Від штабу Януковича і від прес-служби кабінету міністрів пройшла інформація, що в Івано-Франківську вчинено замах. В нього кинули важким і тупим предметом. Потім йшла мова про важкий предмет. А пізніше прес-служба просто замовкла. До вечора не було жодних подробиць. Єдине, що сказали: Віктор Янукович перебуває у лікарні. Тоді ж вдень на 5 канал поступило відео. Від єдиного оператора у якого не відібрали запис. На покадровому перегляді там видно, що ніякого важкого предмета не було. Він упав від звичайного яйця", - згадує журналіст Володимир Ар'єв.

Під час помаранчевої революції по радіо можна було почути сатиричні пісні від "Веселих яєць", з Інтернету — скачати мультфільми про політиків.

Дуже популярним був 15-серійний блокбастер "Операция ПроФФесор" — шарж на кандидата в президенти Віктора Януковича. Увесь цей гумор виробляли в сірому "сталінському" будинку на вулиці Шовковичній, у спонсорській агенції "Діва продакшин".

Зараз ви читаєте новину «Політик потрапив у лікарню після обстрілу яйцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути