середа, 30 січня 2019 03:28

Показали сукню віком три тисячі років

Автор: Урядовий кур'єр
  Сукню знайшли на місці археологічних розкопок в Лефкандіі, що на острові Евія. В могилі поряд із рештками кремованого чоловіки і жінки, похованих уздовж стіни під спорудою "Херсон".
Сукню знайшли на місці археологічних розкопок в Лефкандіі, що на острові Евія. В могилі поряд із рештками кремованого чоловіки і жінки, похованих уздовж стіни під спорудою "Херсон".

Незвичайний експонат демонструється в Національному археологічному музеї в Афінах.

Знахідка – добре збережена сукню, вік якої майже три тисячі років.

Сукню знайшли на місці археологічних розкопок в Лефкандіі, що на острові Евія. В могилі поряд із рештками кремованого чоловіки і жінки, похованих уздовж стіни під спорудою "Херсон". З грецької - могила героя. Поруч - чотири принесені в жертву коні, передає Урядовий кур'єр.

Попіл чоловіка був загорнутий у лляну тканину з бахромою, у бронзовой амфорі з Кіпру. На амфорі викарбувано сцену полювання. На тілі жінки було кільце, бронзовий бюстгальтер і залізний ніж з ручкою зі слонової кістки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ікона стилю - опублікували раритетні фото німецької принцеси

На жінці також був рідкісний вавилонський горжет, якому, за оцінками археологів, на момент похорону вже було понад тисяча років. Очевидно, в могилі захоронили вельможі із Лефкандії.

Плаття і зразки тканини археологи знайшли ще в 1980 році, але виставили їх на огляд лише зараз. Знахідка є однією із найважливіших археологічних відкриттів, яка допомогло історикам краще зрозуміти якість життя в епоху, відому як "Темні століття" Древньої Греції.

Під рестораном у центрі Лісабона розкопали кладовище, якому 2 тис. років. Натрапили на нього випадково під час реконструкції.

Зараз ви читаєте новину «Показали сукню віком три тисячі років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути