Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 08:22

Спіймали серійного вбивцю

Спіймали  серійного вбивцю
Чарльз Менсон з трьома спільницями в суді веселилися, співали та повирізали собі хрести на лобах. Фото: Getty

У Лос-Анджелесі злочинця та серійного вбивцю Чарлза Менсона 22 квітня 1971-го кинули за ґрати. Довели причетність до семи вбивств у Голівуді.

Він народився в місті Цинциннаті, штат Огайо. Його 16-річна матір пиячила, тому хлопчик виховувався в інтернатах. 1967-го перебрався у Сан-Франциско. Там якраз процвітав рух "дітей квітів" — ґіпі. Комуна називала себе "Сім'єю". Менсон розповідав їм про війну між чорними і білими, про владу долара та кінець світу.

Менсон найбільше любив творчість британського гурту The Beatles. Вважав, що "бітли" посилають йому через свої пісні зашифровані повідомлення. У пісні про нещасливе кохання Helter Skelter розгледів передбачення кінця світу. Ніби-то буде масштабна війна між расами, в якій з білих виживуть тільки він і його друзі. Аби кінець світу стався швидше – вирішив вбивати заможних білошкірих і підставляти групу повстанців "Чорні пантери".

Першою жертвою Менсона став торговець наркотиками Гері Хінмен. Менсон шаблею відрубав Хінману мочку вуха, спыльники дорізали чоловіка. На стіні лишили напис кров'ю "Політична свиня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перукар полював на повій

У ніч на 8 серпня 1969-го підлеглі Менсона відправились до будинку музичного продюсера Террі Мелчера в Голівуді. Проте той там вже не жив. Мешкав кінорежисер Роман Поланскі та його дружина, вагітна актриса Шарон Тейт. Того дня вона приймала гостей. Її зарізали 16 ударами ножа. Ненароджена дитина померла за дві години. Іншими чотирма жертвами були стиліст зачісок Джей Себрінг, спадкоємиця багатої родини Ебігейл Фолгер, друг режисера Войцех Фріковські, друг садівника Стівен Парент, який заїхав в гості. На місці злочину знову залишили напис "Свиня" з натяком на "Чорних пантер".

Наступного дня Менсон і "Сім'я" обрала жертвами подружжя багатіїв Ла-Б'янка. Члени "Сім'ї" вбили дев'ятьох людей. За декілька місяців поліція вийшла на слід Менсона і його злочинної групи та схопили їх.

Судовий процес був одним з найгучніших американських кримінальних справ, у пресі названий "судом століття". Чарльз та частина його дівчат сміялися, співали та повирізали собі хрести на лобах. Їхній лідер зробив собі хрест у вигляді нацистської свастики.

Менсона визнали винним у вбивствах і засудили до смертної кари. Решту сімох членів "Сім'ї" також засудили до страти. Однак наступного року в штаті Каліфорнія ввели мораторій на смертну кару. Суд замінив Менсону вищу міру покарання дев'ятьма довічними термінами. Менсон провів за ґратами загалом майже 50 років життя.

В Ганноверському окружному суду в Німеччині 19 грудня 1924 року засуджують до смертної кари німця Фріца Гаармана. Встановлюють 24 особи, яких вбив Гаарман. Замість традиційного розстрілу, вирішують відрубати голову на гільйотині. Цього вимагає громадськість. Вірять, що той має надприродню силу і може після смерті ожити.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали серійного вбивцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути