неділя, 03 листопада 2019 08:20

Перукар полював на повій

Перукар полював на повій
Перший серійний вбивця Джек Різник вбив свою першу жертву у Лондоні. Фото: George Peters/ iStock​

У Лондоні 3 листопада 1888 року знайшли одинадцяту – останню жертву лондонського вбивці Джека Різника. 25-річну Мері Джейн Келлі виявили з перерізаним горлом у власному ліжку у кімнатці, яку вона знімала. Жінка займалася проституцією.

Серійний вбивця, якого журналісти охрестили Джек Різник почав вбивати ще у серпні цього року. Жертвою стала 43-річна Мері-Енн "Поллі" Ніколс — мати п'ятьох дітей, яка працювала прислугою. Поллі пристрастилася до алкоголю і стала ночувати на вулиці. Таким чином вона потрапила в руки маніяка. Її тіло виявили перед воротами в Бакс-Роу. Вбивця двічі перерізав горло жертви.

Через дев'ять днів поліція виявила тіло Енні Чепмен Сміт — дочки солдата, яка 20 років працювала покоївкою у архітектора в Вестмінстері. Поліція виявила тіло жінки 8 вересня у дворі по вулиці Хенбері. Їй перерізали горло, розпороли живіт, а нутрощі розкидали в окрузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивця у романі прочитав наказ вбити Джона Ленона

30 вересня Джек Різник відібрав життя Елізабет Страйд і Кетрін Еддоуз. Різниця між вбивствами становила всього кілька годин. Минуло всього 10 днів і він знову скоїв вбивство — найжорстокіше з усіх. Залишив понівечене тіло Мері Джейн Келлі в її власному ліжку. Більшість його злочинів були скоєні в громадських і напівгромадських місцях. Щоб жертви не кричали і не опиралися, він їх душив. Тому в місцях злочину не було слідів крові.

Британські вчені, стверджують, що Джеком Різником був 23-річний перукар Аарон Космінський. Він же був і головним підозрюваним у ХІХ столітті, коли сталися всі загадкові вбивства. Але його вину так і не довели.

Роман американського письменника Джерома Селінджера "Ловець у житі" опублікований вперше 16 липня 1951 року в США. Твір набув скандальної слави через убивство учасника The Beatles Джона Леннона. Коли поліція приїхала на місце події, вбивця (Марк Девід Чепмен) тримав у руках примірник роману.

Зараз ви читаєте новину «Перукар полював на повій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути