четвер, 19 грудня 2019 08:20

Німецький маніяк продавав м'ясо у ресторани

Німецький маніяк продавав м'ясо у ресторани
Поліцейські ведуть "гановерського вампіра" Фріца Гаармана. Фото: i2.wp.com

В Ганноверському окружному суду в Німеччині 19 грудня 1924 року засуджують до смертної кари німця Фріца Гаармана. Встановлюють 24 особи, яких вбив Гаарман. Замість традиційного розстрілу, вирішують відрубати голову на гільйотині. Цього вимагає громадськість. Вірять, що той має надприродню силу і може після смерті ожити.

Фріц Гаарман походив з родини залізничника з Ганноверу. Батько часто бив сина за будь-яку провину. Зрозумів, що його не цікавлять жінки. Почав чіплятися на вулиці до хлопчиків. Його заарештували і відправили до психіатричної клініки. Гомосексуальність вважали хворобою, тому провели курс лікування – гіпнозом і струмом. З початком Першої світової війни унтер-офіцер Фріц Гаарман стає снайпером. Звільнившись 1917 року, відкриває у Ганновері кондитерську і м'ясну лавку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перукар полював на повій

"М'ясник" чіпляється до хлопців на вулиці з інтимними пропозиціями. За "непристойну поведінку" його садять за грати на 9 місяців. Роблять таємним інформатором місцевої поліції. Здає наркоторговців, повій та фальшивомонетників. На вокзалі обирає найбільш бідових підлітків – аби ніхто не шукав. Пропонує переночувати у нього. В комірчині ґвалтує, душить та перегризає горло. Розчленовує тіла та викидає в річку.

Починає зустрічатися із 18-річним Гансом Гранса з Берліна. Той стає коханцем і спільником. Допомагає вибирати юнаків за одягом, який йому подобається. Після вбивства носить його. М'ясо жертв Ганс Гранса пропонує збувати в найближчі ресторани і кафе. Жінок не чіпають, вважають їх "вмістилищем пороку і розповсюджувачами венеричних захворювань".

У травні 1924-го діти в річці знаходять чотири людські черепи. Підозри падають на Фріца. Поліцейські вриваються в дім Гаармана. На стінах, меблях і постільній білизні виявляють безліч плям крові, в шафах – речі загиблих. Встановлюють 24 особи, яких вбив Гаарман. Вирок виконують 15 квітня 1925 року о 6.00 у дворі окружного суду. Тіло ховають на центральному кладовищі.

Голову досі зберігають заспиртованою в університеті Геттінгена Гранса звинувачують в підбурюванні до вбивства і дають довічний термін. Знайдені рештки жертв закопують у братській могилі та звели пам'ятник з іменами вбитих юнаків та їхнім віком.

У Лондоні 3 листопада 1888 року знайшли одинадцяту – останню жертву лондонського вбивці Джека Різника. Гранса звинувачують в підбурюванні до вбивства і дають довічний термін

Зараз ви читаєте новину «Німецький маніяк продавав м'ясо у ресторани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути