вівторок, 22 січня 2013 12:33

Поховання епохи бронзи виявили при будівництві дороги

Поховання епохи бронзи виявили при будівництві дороги
Фото: newskaz.ru

Поховання епохи бронзи виявили в результаті розкопок в рамках будівництва транспортного коридору "Західна Європа - Західний Китай", який проходить по території Великого Шовкового шляху, повідомляє прес-служба міністерства транспорту і комунікацій.

При розкопках одного з курганів було виявлене нерозграбованою поховання епохи бронзи. Поховання відноситься до другого тисячоліття до нашої ери.

"У гробниці, спорудженої з великих оброблених кам'яних плит, були знайдені три керамічні посудини, дерев'яний піднос, а також вироби із золота та бронзи: сережки, підвіски, бляшки, наконечники, намистини, браслети і пластини", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї виявили гігантську скульптуру невідомої тварини

Як зазначив директор археологічної компанії "Казархеологія" Жума Смаїл, це перша кам'яна гробниця знаті чотирьохтисячолітньої давності, що дійшла до нас непотривоженою.

"Всі речі були покриті лише шаром пилу, в центральній частині знаходилися кремовані останки людини з бронзовими браслетами й прикрасами, окремо розташовувалися золоті вироби на бронзовій основі і залишки тканини. Біля східної стіни був розташований керамічний і дерев'яний посуд", - повідомив він.

Як зазначає археолог, цінність даних знахідок полягає в тому, що вони відносяться до більш давнього періоду історії епохи бронзи.

"Таким чином, укупі з архітектурними особливостями досліджених курганів можна говорити про більш стародавнє виникнення державності, на базі розвитку кочового господарства і металургії", - говорить Смаїл.

Зараз ви читаєте новину «Поховання епохи бронзи виявили при будівництві дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути