Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2020 18:19

Погода чи провокатори - на угорському меморіалі на Закарпатті виявили пошкодження

14 червня повідомили, що вандали пошкодили частину угорського меморіального комплексу памʼяті жертв сталінських репресій що у Сваляві Закарпатської області.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав такі дії провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації у Закарпатті.

"Хтось хоче завадити нам у подоланні суперечок з Угорщиною. Безумовно, розслідуванням цього ганебного акту вже займаються правоохоронці. Переконаний, винних обов'язково знайдуть і покарають, як це було з підпалювачами Угорського дому в Ужгороді", - написав міністр у Facebook.

  Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслив, що українські угорці, як і представники інших національних меншин, є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підкреслив, що українські угорці, як і представники інших національних меншин, є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандал пошкодив безцінну картину

Він додав, що не можна дозволяти використовувати провокації для чергового розкручування теми антиугорських настроїв в Україні і антиукраїнських настроїв в Угорщині та нагнітання напруги в українсько-угорських відносинах. Міністр вірить, що Україна та Угорщина здатні знайти взаємоприйнятні рішення не перетинаючи червоних ліній жодної зі сторін.

У поліції заявили, що вказані ушкодження, імовірно, були спричинені внаслідок несприятливих погодніх умов. У разі підтвердження факту вандалізму обіцяють докласти максимум зусиль для виявлення порушників.

Автор: racurs.ua
  Угорський меморіал у Сваляві зазнав пошкоджень
Угорський меморіал у Сваляві зазнав пошкоджень
У Рівному невідомі пошкодили гранітну дошку, встановлену на честь воєначальника, учасника Другої світової війни, генерала-майора та почесного громадянина міста Логвина Червонія.
Зараз ви читаєте новину «Погода чи провокатори - на угорському меморіалі на Закарпатті виявили пошкодження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути