понеділок, 04 листопада 2013 14:16

Під гробницею тайського короля знайшли монастир

Автор: Фото: Teza Hlaing / The Irrawaddy
  Розкопки на місці поховання короля Утумпона
Розкопки на місці поховання короля Утумпона

Археологи в М'янмі виявили останки монастиря під гробницею короля Утумпона, який правив Аютією - тайською державою, що існувала з 1351 го по 1767 роки. Про це повідомляє The Irrawaddy. Святиня розташована неподалік пагоди, побудованої Утумпоном в Амарапурі в окрузі Мандалай.

До якого саме приходу належав цей монастир поки невідомо. Імовірно, він належав до тайського приходу.

Згідно з даними розкопок, ширина монастирської будівлі становила 18 метрів. При цьому сам монастир мав у своєму розпорядженні територією загальною площею п'ять акрів.

Згідно з бірманські історичними записами, Утумпон, що правив Аютією протягом двох місяців 1758 року, після чого зрікся престолу і пішов у буддійські ченці, був привезений до Бірми (сучасна Мьянма) в 18 столітті як військовополонений. Він був узятий в полон третім королем Бірми Сінб'юшіном, який напав на Аютію в 1767 році і захопив столицю цієї держави.

Утумпон помер у полоні і був похований на пагорбі Лінзін в Амарапура. За словами доктора Тіна Маунг Кіа, що бере участь у розкопках, достовірно невідомо, чи був монастир заснований Утумпоном. На місці розкопок у Амарапура археологи планують у перспективі відкрити музей, в якому буде представлений побут тайців, які проживали у Мандалаї в 18 столітті.

Зараз ви читаєте новину «Під гробницею тайського короля знайшли монастир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути