середа, 22 листопада 2017 13:20

Першу штучну новорічну ялинку кияни назвали "одороблом"

Першу штучну новорічну ялинку кияни назвали "одороблом"
Штучна новорічна ялинка 2011 року. Фото: вікіпедія

22 листопада 2011 року впeрше в столиці почали монтувати першу штучну ялинку - у день сьомої річниці Помаранчевої революції. До цього ялинки були виключно живими - їх привозили з карпатських лісів. Штучну ялинку запропонували встановлювати екологи. Подарував новорічне дерево столиці невідомий меценат.

Виготовили штучну ялинку у Тернополі, її ім'я - "Веселка" і виготовлена начебто з екологічно чистого матеріалу. Ялинка заввишки 40 м, вага — 44 т. Комунальники обмотали її в 550 кг гірлянд. Спершу їх розвісили по колу. Прем'єр-міністр Микола Азаров написав у мережі "Фейсбук", що ялинка йому не подобається. На вихідних прикраси розвісили по спіралі. Кияни охрестили її "гігантським одороблом", "шкарпеткою", "пірамідою", "конусом". Кажуть, цей конусоподібний витвір мало нагадує новорічне дерево, хіба що зеленим кольором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виглядала головна ялинка країни у минулі роки

Новорічна ялинка розділила киян на два табори: прихильників і противників ялинки. Прихильники ялинки "постили" в соцмережах фотографії різних авангардних ялинок з усього світу, а противники там же зло "фотожаби". Користувачі жартували, що навіть тодішній президент Янукович не одразу згадав, яку ця споруда має назву. На початку грудня Янукович, розповідаючи про установку головної ялинки країни, не зміг пригадати українське слово "ялинка" і після десяти секунд роздумів сказав "йолка".

Наступного року КМДА оголосила конкурс "Ялинка-2013", пропонуючи дизайнерам розробити більш елегантний варіант зимової красуні. Професіонали новорічної ілюмінації подали офіційні заявки, а прості громадяни слали свої пропозиції, яких мерія назбирала понад 100 тисяч. перемогла компанія "Люм'єр" з Іллічівська, що представила конструкцію, більш нагадує новорічну ялинку.

Зараз ви читаєте новину «Першу штучну новорічну ялинку кияни назвали "одороблом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути