середа, 01 серпня 2018 12:59

Першовідкривача нового континенту закували в кайдани

Першовідкривача нового континенту закували в кайдани
Колумб був людиною глибоко релігійною, і зробив висновок, що Венесуела - це зовнішня частина садів Едема. Фото: jnsm

Христофора Колумба заарештували та відправили до Іспанії в кандалах у 1500 році – через 7 років після того, як ступив на берег Америки. Король Фердінанд був незадоволений, що мореплавець не знайшов шлях до Індії, звідки мали надходити золото та інші скарби.

1 серпня 1493 року адмірал Христофор Колумб ступив на узбережжя Південної Америки - Венесуелу. Це була друга експедиція. Король Фердінанд дав гроші на неї, бо його цікавив шлях до Індії, пише сайт jnsm.

Острів Гаїті Колумб назвав Еспаньйола. Відкривши його, він поплив назад до Іспанії, а на островіі залишив колоністів, які шукали золото у басейні Карибського моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капітан Кук назвав Антарктиду плавучими льодами

Поки Колумба не було, на острові Гаїті колоністи розділились на ворогуючі табори. Припливши в другу експедицію, Колумб почав наводити порядок, але вніс ще більший розлад. 1500-го король Фердинанд направив до Еспаньйоли свого представника Франциско де Бобаділью. Він арештував Колумба з його братами. Їх відправили до Іспанії в кандалах.

Після повернення Колумб був звільнений з-під варти. Через 2 роки отримав монаршу згоду на 4 експедицію, метою котрої були пошуки земного раю, шляху до Індії та покладів золота, про котрі всі ці роки розповідав Колумб.

Колумб помер 20 травня 1506-го у бідності та без визнання. Він не усвідомлював значення своїх відкриттів для людства.

Італійці знайшли вкрадений лист Христофора Колумба, в якому відомий мандрівник повідомляє про відкриття Північної та Південної Америки.

До нашого часу зберіглася лише одна копія цього листа, яка знаходилася в бібліотеці Riccardiana у Флоренції. Однак 23 роки тому її було викрадено й замінено підробкою. Неймовірно, але підміну помітили тільки 2012-го.

Зараз ви читаєте новину «Першовідкривача нового континенту закували в кайдани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути