четвер, 12 вересня 2013 13:17

Паспорти арабських терористів стали доказами у справі про теракти 11 вересня

Автор: Фото: visualhistory.livejournal.com
  Паспорт саудовца Satam al-Suqami
Паспорт саудовца Satam al-Suqami
11 вересня виповнилося 12 років з дня страшної трагедії в США, яка забрала близько 3000 життів. Згідно з офіційною версією, відповідальність за ці атаки 11 вересня 2001 року лежить на терористичній організації "Аль- Каїда".

Особистість деяких з терористів вдалося досить швидко встановити, хоча всі захоплені літаки вибухнули при зіткненні з вежами-близнюками або землею. ФБР знайшло на місці злочину їхні паспорти.

Паспорт саудівця Satam al - Suqami, який був на борту рейсу American Airlines Flight 11, літак якого врізався в одну з веж, був "просочений авіаційним паливом".

Детективам дуже пощастило, що паспорт викинуло з епіцентру страшного вибуху всередині хмарочоса і він при цьому не згорів (саме тому за ним закріпилася назва "магічний паспорт") .

Дивом уцілілий документ використовувався в 2006 р. як доказ на процесі Закаріаса Муссауї, визнаного винним у підготовці терактів 11 вересня.

Автор: Фото: visualhistory.livejournal.com
  Паспорт Ziad Jarrah
Паспорт Ziad Jarrah

Паспорт іншого саудівського терориста, на ім'я Saeed al-Ghamdi, був знайдений на місці катастрофи Рейса 93 в Пенсільванії. Документ несе на собі сліди пошкоджень, отриманих під час вибуху літака.

Ще один паспорт, знайдений на місці катастрофи Рейса 93, належав терористу по імені Ziad Jarrah. Хоча документ здебільшого згорів, але збереглася частина фотографії, якої було достатньо для впізнання.

Четвертий паспорт, який терорист Abdulaziz Alomari чомусь поклав в багаж іншого терориста, а цей багаж не потрапив на рейс.

Зараз ви читаєте новину «Паспорти арабських терористів стали доказами у справі про теракти 11 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути