субота, 23 червня 2018 08:21

Оголосили два додаткові вихідні дні

Оголосили два додаткові вихідні дні
Іван Павло ІІ. Фото: Media Group

На запрошення українського уряду і католицьких ієрархів 23 червня 2001 року в Україну прибув Глава Ватикану Папа Римський Іван Павло ІІ. На честь його візиту вівторок і середа – дні його перебування у Львові – були оголошені у місті вихідними.

Він відслужив у Києві та Львові 4 служби, на месах були присутні понад 2 млн. прочан. Папа виголосив 11 проповідей і промов українською мовою. Вони характеризувалися виваженістю та доброзичливістю.

Понад 50 бригад "Швидкої допомоги" чергували 23 червня на маршруті проходження офіційної делегації Папи Римського Івана Павла II у Києві. В кортежі Папи постійно перебували дві реанімаційний бригади. У спорткомплексі "Чайка" постійно чергував гелікоптер, який може бути використаний у разі нестандартних ситуацій і терористичних актів. У секторах спорткомплексу чергували медсестри на відстані 50 метрів одна від одної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Папи Римського сприяв помаранчевій революції

У службі 24 червня на київському спортивному комплексі "Чайка" взяли участь понад 150 тис. католиків. Святіший Отець розпочав службу Божу в латинському обряді на вівтарі у формі корабля, що символізував Церкву, з благословення усіх присутніх. Незважаючи на невеликий дощ, паломники зустрічали Папу радісними вигуками і релігійними піснями. Зустріч Івана Павла II з єпископами Греко-Католицької та Римсько-Католицької Церков України проходила у приміщенні Апостольської Нунціатури у Києві.

Пам'ять жертв фашизму і сталінізму вшанував Папа Римський Іван Павло II в ході свого візиту на Україну. Вранці 25 червня він відвідав меморіальний комплекс "Бабин Яр" у Києві, де під час другої світової війни фашистами було розстріляно близько 200 тис. осіб, значна частина з яких — євреї.

Найбільш масове богослужіння за участю Папи Римського прийшлося на останній день візиту понтифіка в Україну. Понад 1 мільйон осіб зібрався у середу на літургію за візантійським обрядом за участю Івана Павла II на Львівському іподромі. 27 червня люди кілька годин терпляче чекали прибуття Івана Павла ІІ, незважаючи на кількагодинні піші переходи нічним і вранішнім містом. За прямою трансляцією цієї Божественної Літургії у візантійському обряді на львівському іподромі стежили понад 100 країн світу.

Іван Павло ІІ був першим у історії Папою-слов'янином, першим Папою-неіталійцем з 1523 року та активним борцем за релігійний мир у всьому світі.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили два додаткові вихідні дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути