Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2021 17:22

Наче Ромео і Джульєта. Відкрили гробницю пари закоханих самогубців

У китайському місті Датун виявили незвичайне поховання. Всередині лежали скелети двох людей в обіймах.

Поховання назвали "гробницею закоханих". Руки чоловіка обвивали талію жінки, тоді як вона притулилася до його грудей, поклавши голову на його плече. Безіменний палець лівої руки жінки прикрашав срібний перстень, повідомляє "Сіньхуа".

Автор: news.cn
  Закоханих поховали у такій позі близько 1,6 тис. років тому
Закоханих поховали у такій позі близько 1,6 тис. років тому

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявились чоловіками - дослідили скелети закоханих, похованих 1,5 тис. років тому

На знахідку натрапили ще 2020 року, але результати досліджень оприлюднили лише зараз. Учені встановили, що вік гробниці сягає майже 1,6 тис. років.

У ті часи Китаєм правила династія Північна Вей (386-534). Дослідники проаналізували рештки й виявили, що на момент смерті жінка була абсолютно здоровою. У чоловіка ж була зламана права рука, яка не загоїлась. Це дало підстави думати, що пара скоїла самогубство, наче шекспірівські Ромео і Джульєтта.

Археологи зазначають, що раніше вже виявляли гробниці з парами в обіймах, але нова археологічна знахідка унікальна і рідкісна, адже скелети добре збереглися. За словами археологів, подібні поховання допомагають краще зрозуміти ставлення до кохання в епоху правління Північної Вей. У той час в трендах були "туга та любов". Срібні персні вважалися символами любові та шлюбу, а не звичайними прикрасами.

2019 року в Казахстані виявили рештки молодого чоловіка та дівчини, похованих обличчям одне до одного. Могильник датували бронзовим віком - 4 тис. років тому.

Багаті похоронні речі вказали на те, що чоловік і жінка походили із заможних родин. Археологічні рештки, знайдені на інших місцях у Казахстані, говорили про те, що пара жила в часи, коли в регіоні часто траплялися військові зіткнення. Можливо, загинули на війні.

Зараз ви читаєте новину «Наче Ромео і Джульєта. Відкрили гробницю пари закоханих самогубців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути