Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2013 12:08

На "батьківщині" Баскервіллів виявили поховання бронзового століття

Автор: Фото: vesti.ru
  Поховання розташоване в південно-західній частині Великобританії в Дартмурі, на території графства Девоншир, містечку відомому за повістю Артура Конан Дойля "Собака Баскервіллів"
Поховання розташоване в південно-західній частині Великобританії в Дартмурі, на території графства Девоншир, містечку відомому за повістю Артура Конан Дойля "Собака Баскервіллів"

Вчені продовжують досліджувати поховання бронзового століття, знайдене на південному заході Великобританії. Відкриттю археолог доктор Бен Робертс (Ben Roberts) з університету Дарема присвоює сім балів з десяти за шкалою, в якій Помпеї мають вищу оцінку.

Об'єкт розташований в Дартмурі на території графства Девоншир в містечку, відомому за повістю Артура Конан Дойля "Собака Баскервілів". Знаменитий письменник зображував болотистий Дартмур у вигляді "неосяжних просторів, де всюди помітні сліди житла і праць доісторичної людини".

"Дивлячись на посічені примітивним знаряддям схили пагорбів, на яких темніють ці печери, забуваєш, в якому столітті живеш, і якщо б раптом під низьким склепінням однієї з них з'явилася одягнена в звірячу шкіру волохата істота і вклала б в лук стрілу з кремінним наконечником, ви відчули б, що її присутність тут більш доречна, ніж ваша", - розповідав про свої враження доктор Ватсон Шерлоку Холмсу в своєму першому листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії знайшли найбільше поховання вікінгів (ФОТО)

Нещодавно в цьому переконалися і вчені. Розкопки здійснювалися з серпня по грудень 2011 року фахівцями Управління національного парку Дартмур (Dartmoor National Park Authority) за підтримки Комісії з історичних будівель і пам'яток Англії (English Heritage), проте про результати оголошено тільки тепер.

Розміри поховання становлять 0,76 на 1,52 метрів. В числі знахідок археологи називають обвуглені останки людини і тварин, фрагменти шкір, текстилю, а також більше 200 одиниць прикрас у вигляді бус і шпильок для волосся.

"Це приголомшливе відкриття, яке може багато чого розповісти про бронзове столітті Британії, - каже археолог Джейн Марчанд (Jane Marchand) з національного парку Дартмур. - Бурштинові кільця, ймовірно, були виготовлені жителями Балтики і свідчать про торгівлю, яку британці вели 4000 років тому".

Зараз ви читаєте новину «На "батьківщині" Баскервіллів виявили поховання бронзового століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути