вівторок, 18 вересня 2012 13:35

Британець виявив у себе під диваном шахту пірата Дрейка
5

Фото: Фото: telegraph.co.uk
Дрейк був першим англійцем, який здійснив кругосвітнє плавання (у 1577-1580 рр.), активним учасником розгрому іспанського флоту (Непереможної Армади) в Гравелінскій битві

Двадцять п'ять років подружжя Стір, що проживають в Плімуті (графство Девон, Велика Британія) ніяк не могло зрозуміти, чому підлога під їх софою у вітальні весь час просідає вниз. Питання вирішилося саме собою, коли глава сімейства, врешті-решт, втративши терпіння, сам розібрав підлогу. Як виявилося, протягом всього часу, він і його родина сиділи, в прямому сенсі слова, над унікальними історичними артефактами.

Колін Стір, держслужбовець на пенсії, вирішив відремонтувати покриття, яке просідає. Однак під час його заміни він знайшов прямо під підлогою невелике заглиблення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Панамі шукають корабель легендарного пірата

Зацікавившись, Стір продовжив розкопки, будучи впевнений, що в поглибленні виявиться скарб. По закінченні трьох днів роботи на глибині близько п'яти метрів він наштовхнувся на вхід в шахту. Запрошені ним археологи ідентифікували вік знахідки, датувавши її 16-м сторіччям. У шахті виявився старий селянський меч того ж часу, зазначає видання The Telegraph.

Як з'ясувалося, на землі, де стоїть будинок, до кінця 19-го століття була лісиста місцевість, під якою легендарний "пірат королеви Єлизавети" сер Френсіс Дрейк колись наказав прорити водопровід, що вів з Дармута в Плімут. Залишки цієї конструкції, схоже, і розкопав цікавий містер Стір.

Зараз ви читаєте новину «Британець виявив у себе під диваном шахту пірата Дрейка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути