пʼятниця, 13 вересня 2019 08:20

На ринку вибухнула бомба: 20 загиблих

На ринку вибухнула бомба: 20 загиблих
Вибухи в Індії повторилися за місяць. Фото: ТСН

В індійському місті Делі 13 вересня 2008 року відбувся терористичний акт. Вибухнули бомби у людних місцях.

Перша бомба спрацювала в торговому кварталі "Коннот-Плейс". Потужність бомби була невеликою - але в цей час на ринку було багато людей.

Другий вибух серії пролунав на людній вулиці в районі "Грейтер Кайлаш". Ще одна бомба спрацювала неподалік від кварталу "Кароль Баг". На парковці одного з торгових центрів вибухнуло двічі.

Поліція виявила ще чотири бомби: в Центральному сквері, біля входу в кінотеатр "Рігал", поруч з пам'ятником "Ворота Індії" і неподалік від будівлі парламенту. Їх знешкодили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвежець розстріляв дітей на острові

Загинули 20 осіб, 98 отримали поранення.

Відповідальність за теракти взяла на себе ісламське воєнізоване угрупування "Моджахеддін". Влада встановила комендантський час. У столиці країни Делі, а також Калькутті посилено заходи безпеки. Закликали населення по всій країні зберігати спокій. Проте терористичні акти продовжувались.

Ісламські терористи з пакистанського угруповання 26-29 листопада 2008 року скоїли сім нападів в Мумбаї в Індії. Перша група розстрілювала людей з автоматів Калашникова на вокзалі. Ще дві групи захопили заручників в двох п'ятизіркових готелях. Четверта група атакувала єврейський центр. Загинуло 175 людей.

Терористичний акт в норвезькому Осло відбувся 22 липня 2011 року. Вибух у центрі норвезької столиці біля резиденції прем'єр-міністра забрав життя семи осіб.

Зараз ви читаєте новину «На ринку вибухнула бомба: 20 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути