пʼятниця, 13 липня 2018 10:15

На полях виявили невідомі історичні об'єкти

На полях виявили невідомі історичні об'єкти
На полях Великої Британії проявилися сліди стародавніх будівель. Фото: zn.ua

На полях Великої Британії з'явилися смуги, плями та кола. Вони вказують на місце розташування раніше невідомих стародавніх будівель, твердять археологи.

Ці сліди від фермерських будинків і особняків, які відносяться до різних епох. Є навіть залишки замків. Більшість належить пам'яткам, про які дослідники не знали досі. Це будівлі від залізного віку до початку ХХ століття, пише Science Alert.

У червні 2018 року у Великій Британії утримувалася жарка погода, через яку й виникло це явище. За умов спеки трава над руїнами виросла не так, як на навколишній місцевості. Тонкий шар ґрунту, який приховує руїни, не накопичує вологи. До появи контрасту між родючим грунтом і сухішим призводить саме залягання руїн під ґрунтом. Іноді це трапляється через те, що в минулому на будь-якому місці існував канал або рів, який потім заповнився новим шаром ґрунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У каналізації знайшли середньовічний замок

Засуха 1976 року допомогла британським дослідникам виявити безліч нових археологічних об'єктів. Вчені вважають, що 2018 рік може виявитися ще більш продуктивним, оскільки розвиток технологій безпілотних літальних апаратів дозволяє побачити відмітини з висоти.

Аргентинський фермер Хосе Антоніо Нівус у своїй садибі біля Буенос-Айреса знайшов скам'янілу доісторичну тварину.

Чоловік спочатку вирішив, що це велетенське яйце динозавра.

Дослідники прибули на форму і з'ясували, що скам'янілість залишилася від гліптодона. Доісторичний броненосець загинув наприкінці льодовикового періоду близько 10 тис. років тому.

Зараз ви читаєте новину «На полях виявили невідомі історичні об'єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути