вівторок, 12 травня 2015 12:54

На Мадагаскарі знайшли "скарб" капітана Кідда

На Мадагаскарі знайшли "скарб" капітана Кідда
Фото: feldgrau.info

Біля берегів Мадагаскару підводні археологи знайшли важкий срібний злиток. На їхню думку, цей скарб було здобиччю знаменитого шотландського пірата XVII століття Вільяма Кідда.

Злиток вагою 50 кілограмів був знайдений на мілководді біля берегів острова Сент-Марі (Нусі-Бураха) на схід від Мадагаскару.

Знахідку передали президенту Мадагаскару на особливій церемонії, в якій взяли участь британські та американські дипломати.

Злиток був знайдений командою дослідників на чолі з відомим підводним археологом із США Баррі Кліффордом. Він не сумнівається, що знайдений ним злиток зберігався на кораблі, побудованому в XVII столітті в Англії.

Однак низка фахівців стверджує, що доказів, які підтверджують достовірність знахідки, недостатньо і потрібна додаткова експертиза. Один з варіантів - відправити зразки деревини затонулого корабля до Британії, щоб визначити, чи дійсно судно було побудовано в Англії.

Посол Великобританії в Мадагаскарі Тімоті Смарт висловив сподівання, що в будь-якому випадку знахідка Кліффорда підвищить популярність держави серед туристів.

Нагадаємо, історія капітана Кідда свого часу надихнула письменника Роберта Стівенсона на написання "Острова скарбів".

Зараз ви читаєте новину «На Мадагаскарі знайшли "скарб" капітана Кідда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути