понеділок, 20 серпня 2012 18:35

На болоті в Данії знайшли сліди битви, яка відбулася в часи народження Христа

На болоті в Данії знайшли сліди битви, яка відбулася в часи народження Христа
Знахідка в Алькен-Енгу. Фото: scienceplanet.ru

Днями археологи знайшли пошкоджені кістки людини, а також сокири, списи і щити, які підтверджують, що болота в Алькен-Енге були місцем збройних конфліктів, повідомляє SciencePlanet.

"Зрозуміло, що це дуже давні й драматичні події, які вплинули на суспільство того часу", - пояснює керівник проекту Мадс Келер Хольст (Mads K?hler Holst), професор археології в Орхуському університеті (Aarhus University).

Протягом майже двох місяців доктор Хольст і його команда, яка складається з п'ятнадцяти археологів і геологів, працюють, щоб витягти останки великої армії, яка зазнала поразки у часи народження Христа. Останки сотень воїнів поховані в заболочених угіддях Алькен-Енге в районі озера Мосс в Східній Ютландії, Данія.

У найближчі дні останки будуть повністю вилучені. Після чого міжнародна команда дослідників, виконавши детальний аналіз останків спробує з'ясувати, хто ці воїни і звідки вони прийшли.

"На місці цих розкопок ми виявили велику кількість останків, і вважаємо, що вони дадуть нам відповіді на питання про те, які події привели цю армію в тутешні місця", - пояснює доктор Хольст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У середньовічному монастирі знайшли останки Мони Лізи

Археологічні дослідження ділянки повинні завершитися до кінця поточного року. Але, існує багато ознак того, що площа знахідки набагато більше, ніж зараз розкопано археологами.

"Ми провели розкопки в різних місцях в районі заболочених угідь Алькен-Енге, приблизно 40 гектарів і досі продовжуємо знаходити нові останки", - говорить керівник розкопок Ейвінд Херц з Skanderborg Museum.

Справді, площа знахідки настільки величезна, що вчені не бачать кінця-краю цим розкопкам. На даний момент вони зосереджені на відтворенні загальної картини подій, які відбулися на цьому місці. Дослідники припускають, що ця битва відбувалася в часи народження Христа.

У той же час, поки велися археологічні розкопки, геологи з Department of Geoscience при Орхуському університеті вивчали розвиток цього болота.

"Геологічна зйомка показує, що археологічні знахідки занурилися в озеро на той момент часу, коли басейн у східній частині озера Мосс був ще невеликим і його поділяла значна частина суші", - пояснює професор Бент Вад Одгаард з Орхуського університету.

Ця менша частина басейну стала болотом Алькен-Енге. Аналізи геологів також показують, що рівень води в цьому районі неодноразово змінювався. Зіставлення цих періодів високого та низького рівня води в хронологічному порядку з використанням геологічних методів, розповість дослідникам про точні умовах, які відбувалися на цьому місці під час масової битви.

scienceplanet.ru

Зараз ви читаєте новину «На болоті в Данії знайшли сліди битви, яка відбулася в часи народження Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути