четвер, 24 жовтня 2019 08:20

Кота в бочці спустили з найбільшого водоспаду

Кота в бочці спустили з найбільшого водоспаду
Тейлор перед підкоренням Ніагарського водоспаду. 1901 рік. Фото: https:birdinflight.com

Вдова Анна Тейлор стала першою жінкою, яка успішно спустилася вниз по Ніагарському водоспаду в бочці. Це сталося 24 жовтня 1901 року.

Американка, втративши чоловіка і сина, вирішила стати першою людиною, що спустилася по Ніагарському водоспаду в бочці. Хотіла заробити грошей. Вона розробила бочку оригінальної конструкції з дубових і залізних деталей, з матрацом всередині. Спуск кілька разів відкладався, бо ніхто не погоджувався сприяти потенційному самогубству. За два дні до остаточної дати було проведено випробування бочки на міцність. Всередину помістили кота. Тварина вижила, не отримавши ні подряпини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник провів 6 тисяч експериментів

На своє 63-й день народження Анна Тейлор залізла в бочку, з собою взяла талісман - подушечку у формі серця. Друзі Енні закрутили кришку і велосипедним насосом закачали повітря всередину бочки. Бочку спустили на воду у американського берега.

Рятувальники виловили бочку незабаром після спуску. Енні Тейлор відбулася невеликою раною на голові. Вся подорож разом з падінням зайняла не більше 20 хвилин. Журналістам Тейлор заявила: "До останнього подиху я буду відмовляти інших від такого подвигу ... Я краще залізу в жерло гармати, чим ще раз спущуся по водоспаду".

В останні роки життя пані Тейлор фотографувалася з туристами, торгувала сувенірами, намагалася грати на біржі, почала писати роман. Померла 82-річною.

Американський винахідник Томас Едісон 21 жовтня 1879 року закінчив роботу над лампочкою розжарювання з вугільною ниткою. Це стало одним з найбільших винаходів XIX століття. Лампа безперервно горіла 40 годин, працювала від постійної напруги 110 Вт

Зараз ви читаєте новину «Кота в бочці спустили з найбільшого водоспаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути