понеділок, 04 травня 2020 17:20

Копита і кинджал - розкопали поховання вождя

Копита і кинджал - розкопали поховання вождя
В Англії виявили давнє поховання. Фото: thehistoryblog.com

В Англії виявили могилу вождя бронзової доби і ще однієї людини.

Їх поховали в сидячому положенні. Поховання знайшли в місті Лехлейд-на-Темзі, на південному заході Англії, повідомляє The History Blog.

Знахідку зробили під час археологічних досліджень напередодні будівництва скейт-парку. Радіовуглецевий аналіз кісток датує поховання приблизно 2200 року до н. е.

У могилі знайшли кістки відразу декількох тварин. Виявили черепи і копита від чотирьох різних видів великої рогатої худоби. Це свідчить про те, що померлий був вождем.

Разом із вождем в могилу поклали мідний кинджал, наручний щиток для лучника, бурштинову намистину і набір для добування вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вікінги ховали вождів у казанках

Такі поховання характерні для "культури дзвоноподібних кубків". У цій могилі кераміку не знайшли. Археологи вважають, що відсутність кубків вказує на те, що покійний виконував у своїй спільноті особливу функцію, не пов'язану з символікою кубків.

"Він був похований у незвичайному сидячому положенні - його ноги були витягнуті вниз у напрямку до основи його могильної ями. Ми не знайшли прямої паралелі в іншому місці в бронзовій добі Великої Британії", - сказав археолог Енді Худ, який брав участь у розкопках.

Археологи виявили зруйновані культові споруди римлян, яким 1,7 тис. років, у місті Сейно, Франція. Серед них 3 храми та 42 ями для жертвоприношень.

Зараз ви читаєте новину «Копита і кинджал - розкопали поховання вождя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути