Ексклюзиви
середа, 27 січня 2016 18:48

Комітет Ради обрав ще 63 назви в межах закону про декомунізацію

Комітет Ради обрав ще 63 назви в межах закону про декомунізацію
Фото: www.youtube.com

Нові назви отримають 63 села, селища та один район. Таке рішення ухвалив сьогодні, 27 січня, парламентський комітет в рамках втілення декомунізаційних законів.

Із 86 подань, що надійшли Комітетові, його члени погодили 64 нові назви. Найбільше з них у Харківській області - 18, у Чернігівській - 16, по 11 у Донецькій та Кіровоградська областях, 4 на Київщині і по одному у Закарпатській, Луганській, Херсонській та Черкаській областях. Щодо решти подань Комітет звернеться до місцевих рад з пропозицією повернути собі історичні назви та врахувати рекомендації експертів Інтитуту національної пам'яті.

Крім того, 10 місцевих громад забажали залишити старі найменування. Але це - порушення Закону, оскільки вони містять символіку комуністичного тоталітарного режиму. Комітет ще раз надішле роз'яснення керівникам органів місцевого самоврядування у цих населених пунктах.

Нагадаємо, що триває другий етап декомунізації згідно Закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". До 21 лютого Парламент України на підставі подань місцевих громад має визначитися із новими назвами для населених пунктів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Ради обрав ще 63 назви в межах закону про декомунізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути