вівторок, 06 серпня 2019 12:02

Кого називали вампірами і що робили з їхніми рештками

Кого називали вампірами і що робили з їхніми рештками
Європейський "вампір" ексгумований дослідниками із великим каменем на кістках Фото: bigmir.net

1990-го в місті Грісвольд, штату Коннектикут, США, діти виявили людські останки у старому піщаному кар'єрі. Археологи, які прибули на місце розкопу, знайшли давній родинний цвинтар місцевих фермерів XVIII - XIX ст. Земля належала родині Уолтон. Вони емігрували до штату у 1690-х. Одне поховання було відмінне від інших. Виглядало, наче піратський прапор.

Череп і схрещені стегнові кістки чоловіка лежали на ребрах і хребті. Самі хребці були розтрощені. На кришці труни, яку сильно забили великими цвяхами, зробили напис "JB-55", що означало ініціали та вік. Ймовірно, чоловік дуже "дошкуляв" родині після смерті й вони вирішили, що він вампір. Родичі дістали тіло, намагаючись знайти серце "упиря", але від нього залишився один скелет. Тому вони вирішили вбити "вампіра", розібравши його залишки на череп і схрещені кістки, повідомляє Journalist.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володар двох "Оскарів" зіграє знаменитого мисливця на вампірів

Археолог Пол Следзік і медик Ніколас Беллантоні, досліджуючи поховання, дійшли висновку, що ребра чоловіка були сильно ушкоджені бактеріями. Аналізи показали, що він хворів на туберкульоз.

Історики пояснюють, що у Новій Англії віра у вампірів у XIX ст. була дуже сильною. До них зараховували і хворих на туберкульоз. Люди вірили, що померлий повертався до своїх родичів і висмоктував із них життя. Щоб позбутися цього, покійного треба було дістати і спалити його наповнене кров'ю серце. Подібна практика була і в Європі, де "вампірам" у серце забивали дерев'яні кілки або розбивали його великим камінням. Також могли перевертати обличчям до землі, забивати кінцівки, відділяти череп від голови та класти під ноги.

Насправді у багатьох близьких "вампіра" також виявили туберкульоз або інші легеневі хвороби, які й "висмоктували з них життя" після смерті родича.

Неподалік італійського міста Пьяцца Армеріна на острові Сицилія група дослідників натрапила на могилу ХХІ ст. У ній лежав скелет людини, яка була жорстоко убита і похована донизу обличчям.

Як зазначили археологи, у такий способів зазвичай ховали тих людей, яких жителі вважали вампірами, — щоб вони не повернулися з мертвих.

Зараз ви читаєте новину «Кого називали вампірами і що робили з їхніми рештками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути