пʼятниця, 01 лютого 2013 12:09

Китай прагне зробити давню корейську династію частиною китайської історії

Стела (або меморіальний камінь) Гвангетто була знайдена минулого року в Північно-Східному Китаї.

Тоді ж була зібрана команда кращих фахівців для проведення закритого дослідження, мета якого - встановити зв'язок між Китаєм й історичними подіями стародавньої корейської династії, які мали місце в межах сучасних кордонів Китаю.

Китай продовжує детальні дослідження нещодавно виявленої археологами стели епохи Когурьо або меморіальної плити, цікавою тим, що вона є другою стелою Гвангетто. Південнокорейська газета Hankyoreh підтвердила, що в дослідницьку команду увійшла велика кількість науковців з тих, хто брав участь в Північно-Східному проекті, який викликала стільки суперечок про справжність історії Когурьо.

Когурьо - одна з трьох держав Стародавньої Кореї, інші дві - це Бекье і Сілла. Її кордони проходили по частині території сучасної Північної Кореї, Північно-Східного Китаю та Далекого Сходу Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ділянці Великого шовкового шляху археологи знайшли 17 старовинних монет

Влада міста Джіянь, розташованого в провінції Цзілінь в Північно-Східному Китаї, в якому була виявлена ??стела, організували спеціальну дослідницьку групу, члени якої охороняють і вивчають надгробок. Згідно з даними, опублікованими на сайті управління культури міської влади міста Джіянь, в дослідницьку групу входять професор Університету Цзілінь Вей Чученг, професор Академії освіти Тонгхуа Ген нення-хуа, дослідник літератури та історії провінції Цзілінь Чжан Фу-у, академічний радник при Китайській академії соціальних наук Сюй Цзянь-сін, куратор музею міста Джіянь Ван Чжі-мін, член провінційного комітету по оцінці культурних реліквій Цзілінь Сан Рен-дзе.

Враховуючи, що ключові фігури Північно-Східного проекту будуть задіяні в закритому дослідженні, виникли підозри, що Китай буде використовувати результати дослідження меморіальної плити, щоб підтвердити припущення про те, що історія держави Когурьо є частиною саме китайської історії.

У цьому місяці в журналі Chinese culture Управлінням з культурної спадщини Китаю була опублікована стаття, що містить припущення про значимість планованої до вивчення меморіальної плити. У статті йдеться, що плита має дуже велику історичну вагу, оскільки розкриває зв'язок між Когурьо і Китаєм. Північно-Східний проект є частиною програми китайського уряду з включенню історії всіх прикордонних держав в китайську історію. Відокремивши Когурьо від історії Корейського півострова і проголосивши, що Когурьо - це частина китайської історії, вчені Китаю зустріли бурю протестів з боку Південної Кореї.

Це - третя виявлена ??меморіальна плита періоду Когурьо, попередні дві - це меморіальна плита Гвангетто і стела Когурьо в Чунг. Увагу привертає той факт, що досліджувана плита дуже тісно пов'язана з меморіальною плитою Гвангетто. Вони були створені приблизно в один час (близько 414 р. н. е.). Перша стела була виявлена ??в липні минулого року в Максіане в Джіяне, однак це відкриття не афішувалося до початку січня 2013 року.

Нова стела Гвангетто зберігається в музеї Цзі-Ана. В інтерв'ю з Hankyoreh 25 січня офіційний представник музею сказав: "Ми продовжуємо досліджувати стелу Гвангетто тут, у музеї".

Зараз ви читаєте новину «Китай прагне зробити давню корейську династію частиною китайської історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути