Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2021 09:30

Канатоходець переніс свого менеджера через Ніагарський водоспад

Канатоходець переніс свого менеджера через Ніагарський водоспад
Французький акробат Жан-Франсуа-Гравель став легендою в XIX столітті за свої сміливі трюки на канаті. Фото: legaltechnique.org

Француз Жан Блонді з людиною на плечах 18 серпня 1859 року перейшов канатом через Ніагарський водоспад. Товстий канат завдовжки 335 м туго натягнули на висоті 50 м над водою.

Його справжнє ім'я - Жан-Франсуа Ґравель, але прославився під іменем "Великий Блонді". Дитиною навчався трюкам у спортивній школі Ecole de Gymnase в Ліоні. Провчившись там шість місяців акробатики, уперше виступив перед публікою під псевдонімом "Маленьке диво". Завдяки майстерності, грації та оригінальності трюків швидко став популярним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із зав'язаними очима й ногами - італійка встановила рекорд над Ніагарою

1855-го Блонді вирушає в США. Тут він став відомим завдяки ідеї перетнути ущелину нижче Ніагарського водоспаду канатом із людиною на плечах. Водоспад розташований у Північній Америці на річці Ніагарі. Розділений островом навпіл. Ліва, канадська частина, заввишки 48 м і завширшки приблизно 900 м. Права - завширшки понад 300 м, розташована в США. Над нею і вирішив пройти канатоходець. На плечі взяв свого менеджера Гаррі Колкорда.

Цей трюк виконував кілька разів і завжди в різних варіаціях: із зав'язаними очима, у мішку, котив тачку, на ходулях, сідав на середині - готував і їв омлет. Рекорд потрапив у Книгу рекордів Гіннеса. Блонді виступив у бродвейському театрі "Сад Нібло".

Американка Анна Едсон Тейлор 24 жовтня 1901 року стала першою жінкою, яка успішно спустилася в бочці Ніагарським водоспадом із боку США. Подолала водоспад заввишки 60 м.

Після того подорожувала різними містами з бочкою і розповідала про свій подвиг. Згодом знамениту бочку викрав близький друг Рассел. Наступні 20 років Тейлор заробляла, влаштовуючи зустрічі із шанувальниками. Вона померла в злиднях. Похована на кладовищі неподалік від Ніагарського водоспаду.

Зараз ви читаєте новину «Канатоходець переніс свого менеджера через Ніагарський водоспад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути