неділя, 05 лютого 2017 12:00

Як жив Львів наприкінці ХІХ століття - вражаюче відреставровані фотографії того часу
12

Фото: Ольга Васьків

На вихідних у Львівському Палаці Мистецтв відкрили фотовиставку "Фрагменти з минулого". Експонували 30 фотографій Львова кінця ХІХ – початку ХХ століть у великому форматі – 2,5 на 1,5 м. Завдяки сучасним технологіям світлини збільшені з високою роздільною здатністю. Можна навіть роздивитися всі написи на афішах та вивісках, побачити вирази обличчя та вбрання перехожих, архітектурні деталі будівель.

Читайте також: Вражаючий вокзал у Львові знищив вибух складу амуніції - ретро фото

"Я хотів оживити старі світлини, дати можливість глядачеві зануритися в минуле Львова. Багато фотографій відомі – їх можна побачити в інтернеті, інші досі ніде не публікувалися. Можна побачити, як змінювалась частина міської забудови. Експонати підібрані так, що відвідувачі виставки впізнають характерні міські види одразу. Але дещо зараз так змінилося, що впізнати важко", - каже автор виставки "Фрагменти з минулого" Олександр Коробов.

Колекціонер довго працював з програмами, які дозволили максимально збільшити друк старовинних фото, зберігши при цьому якість і чіткість. При відборі світлин був використаний широкий жанровий спектр – від далеких панорам до фото перехожих. На фотографіях можна відчитати написи вивісок та афіш, придивитися до якості бруківки чи архітектурного декору. На фото багато перехожих різних професій - урядників, ремісників, торговців, комерсантів

До світлин подані короткі анотації у довільній формі. Автори хочуть створити музей історії фотографії у Львові. Там розмістять ще більшу кількість відреставрованих колекційних фотографій Львова.

Зараз ви читаєте новину «Як жив Львів наприкінці ХІХ століття - вражаюче відреставровані фотографії того часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути