




У мережі показали майстрів виготовлення спагетті XX ст.
Пасту вважають однією з найпопулярніших італійських страв. Її історія розпочинається на острові Сицилія у XII ст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спагеті варять у вині з червоним перцем
Довгий час вона залишалася їжею для багатих і привілейованих і лише у XVIII ст. промислове виробництво перетворило пасту на основний дешевий продукт для більшості італійців, передає Big Picture.
Масова імміграція італійців в Америку на початку XX ст. допомогла пасті завоювати величезну популярність за межами Італії та стати національною італійською стравою.
Історія походження макаронів захоплююча не тільки завдяки цікавим фактам, а й завдяки міфам і легендам що оточують їх.
Існують легенди, що відносять створення макаронів до часів древніх римлян, що приписували їхнє створення богам. А стародавні джерела стверджують, що придумали макарони в Китаї. Марко Поло привіз їх в Італію 1292-го. Однак, коли Марко сказав, що "відкрив" макарони в Китаї, малося на увазі, що він виявив щось нове, хоча насправді переконався, що у китайців є макарони "такі ж, як у італійців".
Походження макаронів відносять до етруських часів, що на 500 років раніше за виникнення китайської локшини. Однак свідчення цьому недостатньо переконливі. В одній із етруських гробниць були знайдені інструменти, схожі на голку для шиття, - їх прийняли за інструменти для обмотування тіста для макаронів. Але, можливо, вони були створені для чогось іншого. Перша письмова згадка про макарони належить кулінарній книзі Апікуса. А до XII ст. макарони стають досить важливим продуктом, щоб привернути увагу законодавців, які стежили за якістю продуктів.
Коментарі