неділя, 31 грудня 2017 23:13

Історики розповіли про походження новорічної ялинки

Історики розповіли про походження новорічної ялинки
Де вперше почали ставити ялинку. Фото: blogirina

Історики вважають, що традиція ставити ялинку на свята з'явилась у Німеччині. З 1605 року традицію почав популяризувати німецький реформатор Мартін Лютер.

Кажуть, що Лютер був натхненний красою різдвяного нічного неба. Він вирішив повторити його, зрубавши ялинку і прикріпивши нього запалені свічки. з часом ялинки у німецьких будинках почали прикрашати цукерками, фруктами та паперовими трояндами, повідомляє Ancient origin.

Ялинка займала важливе місце в античному культі Мітри близько 600 р. до н.е. Цього бога часто зображували в ялинці чи поруч із нею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головному соборі Чехії поставили ялинку, прикрашену назвами окупованих українських міст

Народи на півночі вважали, що зимою змій ковтає сонце. Якщо поставити ялинки в будинках, то це допоможе врятувати його. Ялинка приваблювала людей тим, що завжди була зеленою.

Ялинки з повішеними на них яблуками ставили біля церков у середньовіччі. Біля них проводили містерії - вистави на біблійні теми. Ялинка символізувала дерево пізнання добра і зла з книги Буття.

У селищі Доброслав на Одещині зібрали ялинку із 24 тисяч олівців. Креативне новорічне дерево уже внесли до списку рекордів України.

Зараз ви читаєте новину «Історики розповіли про походження новорічної ялинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути