понеділок, 13 червня 2016 17:55

Історик-аматор почав шукати останки Генріха I

Історик-аматор почав шукати останки Генріха I

Під дитячим майданчиком та шкільної автостоянкою в англійському графстві Беркшир археологи розпочали пошук останків короля Генріха I.

Через чотири роки після того, як під автостоянкою в Лестері було знайдено поховання Річарда III, дослідники, озброївшись георадаром, вирішили розпочати пошуки в графстві Беркшир. Для цього буде створено макет 900-річного абатства і в місцях можливого поховання будуть проведені розкопки. Повідомляє Planet-Today.

Відомо, що король Генріх I, який правив з 1100-1135 рр. і помер у Франції в результаті отруєння рибою, був похований на території абатства зі своєю другою дружиною Аделізою і правнуком Вільямом Пуатьє. Але абатство було знищено в 1539 році під час розпуску монастирів, і з тих пір сліди могили Генріха I були загублені.

"Ми сподіваємося знайти ці сліди в абатстві, яке було одним з найбільших у країні, - вважають археологи. На відміну від Річарда III, ми знаємо, де був похований Генріх, але не знаємо, чи він знаходиться там і досі. Пошуки велися протягом багатьох років, тому його кістки можуть знаходитися будь-де. Але є шанс, що ми його знайдемо".

Пошуки були ініційовані сценаристом та істориком-аматором Філіпом Ленглі за підтримки британської державної Комісії з історичних будівель і пам'ятників Англії, відомої як "Англійська спадщина".

Абатство було засноване в 1121 році і було визначено місцем для поховання короля, але є побоювання, що кілька століть потому його могила була розграбована. При цьому могла бути викрадена його срібна скринька, а останки розкидані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тутанхамона розрізали на шматочки, а потім знову зібрали - дослідники

Археологи мають дані, що Генріх I був похований перед головним вівтарем поряд з членами його сім'ї, і припускають, що поховання може бути розташоване під дитячим майданчиком або шкільною автостоянкою.

Як повідомлялося раніше, в джунглях Камбоджі вчені виявили середньовічні міста.Вчені використовували лазерні технології для дослідження, з допомогою яких виявили кілька стародавніх міст. Досліджені місця знаходяться недалеко від релігійного центру Ангкор-Ват.

Зараз ви читаєте новину «Історик-аматор почав шукати останки Генріха I». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути