Ексклюзиви
вівторок, 12 червня 2012 11:48

Ірак звинувачує Ізраїль у крадіжці історичних реліквій

Ірак звинувачує Ізраїль у крадіжці історичних реліквій
"Євреї хочуть довести, що саме вони побудували Вавилонську вежу", - стверджує іракська сторона. Фото: novostiliteratury.ru

Міністерство культури Іраку заявило, що США відмовляються повертати стародавні єврейські рукописи, вивезені в 2006 році нібито "на реставрацію". Представники міністерства культури Іраку вважають, що причиною цього став інтерес, проявлений до безцінного архіву Ізраїлем.

Джерела телеканалу "Аль-Арабія", який повідомив про це, поки не змогли прийти до єдиної точки зору в питанні щодо того чи були передані ці документи Ізраїлю чи ні. Проте в укладанні угоди вони практично не сумніваються.

"Ірак став жертвою найбільшої крадіжки історичних реліквій. І стоїть за цим Ізраїль", - заявив заступник генерального секретаря ЛАД Ахмад бін Хіллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайдено Біблію віком понад 1500 років

За даними фахівців, на даний до зібрання входить 3 000 документів та 1 700 історичних артефактів, більшість з яких датується періодом від вавилонського полону до вигнання євреїв в Межиріччі на початку нашої ери. Через величезну цінність, дана колекція зберігалася у підвалах служби безпеки Саддама Хусейна.

У 2003 році це зібрання найцінніших документів потрапило в руки американців, а в 2006 було вивезено в США. Як стверджують іракці, американська влада пообіцяли повернути колекцію. Проте численні звернення іракської сторони, спрямовані на повернення історичної колекції, поки залишаються без відповіді.

За даними телеканалу, серед вивезених з країни скарбів знаходяться найдавніші збережені копії Тори і вавилонського Талмуду.

"З їх допомогою євреї хочуть довести, що саме вони побудували Вавилонську вежу, і тим самим сфальсифікувати в своїх інтересах історію регіону", - заявляють іракські вчені.

Зараз ви читаєте новину «Ірак звинувачує Ізраїль у крадіжці історичних реліквій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути