вівторок, 17 квітня 2012 10:30

Ґюнтера Ґрасса госпіталізовано через проблеми з серцем

Ґюнтера Ґрасса госпіталізовано через проблеми з серцем
Фото з сайту veteranstoday.com

Відомий німецький письменник, лауреат Нобелівської премії Ґюнтер Ґрасс, який опинився раніше в центрі скандалу через вірш про Ізраїль, госпіталізований в кардіологічне відділення лікарні в Гамбурзі. Про це повідомляє агентство Франс Пресс.

За словами представника лікарні імені святого Георга, 84-річний Ґрасс був доставлений до медичного закладу напередодні. Подробиці про недугу письменника в лікарні коментувати відмовилися, посилаючись на лікарську таємницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівський лауреат Віслава Шимборська померла уві сні

Німецький письменник нещодавно спровокував полеміку своїм скандальним віршем "Про що необхідно сказати", який 4 квітня було опубліковано в ряді європейських газет. У вірші письменник критикує політику Ізраїлю щодо Ірану, а також заплановані поставки підводних човнів з Німеччини до Ізраїлю.

Публікація викликала колосальну хвилю критики, в результаті Ізраїль заборонив письменнику в'їзд до країни, а в Німеччині політики та ЗМІ звинуватили Ґрасса в антисемітизмі.

Ґюнтер Ґрасс народився 16 жовтня 1927 року в місті Данцігу (нині Гданськ у Польщі). За свій роман "Бляшаний барабан" він отримав премію німецького об'єднання письменників "Група 47", а фільм, знятий за книгою, отримав "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю й "Оскар" як кращий іноземний фільм. Нобелівської премії письменник був удостоєний 1999 року.

Зараз ви читаєте новину «Ґюнтера Ґрасса госпіталізовано через проблеми з серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі