Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2016 20:15

"Хто готовий сьогодні до півночі вийти на Визвольну війну?" - як виглядала історія у Facebook-стрічці

Журналісти інтернет-журналу Platfoma.ua нагадали українцям історію у незвичайній формі. Найважливіші події в країні, вони подали у вигляді Facebook-стрічки, де головними дописувачами стали: Іван Мазепа, Богдан Хмельницький, Володимир Ленін та інші історичні постаті. Всі публікації журналісти розмістили на стіні одного акаунту — акаунту України.

"SMM часів Київської Русі, ‪#‎ХристиянствоBucketChallenge‬, чекіни Тараса Шевченка, селфі Павла Поповича на орбіті, новітня історія та День незалежності. Ми уявили, що було б, якби в нашої країни була своя сторінка у Facebook. А ще повернули хід історії навпаки (просто, щоб вам було зручно читати)", - пишуть журналісти Platfoma.ua на сторінці видання в соціальній мережі.

Так, наприклад, на стіні акаунту України, Геродот Галікарнанський дякує скіфам за гостинність: "Дуже приємні враження від цих земель. На згадку привіз із собою магнітик на Парфенон та платинову копію золотої пекторалі. Після "Історії" планую написати текст "Топ-10 країн для того, щоб змінити своє життя" – і там точно буде Скіфія! #ТурСкіфією". Публікація датується V століттям до нашої ери.

Відписували "на стіні в України" і тодішні правителі. У 996 році Володимир Святославович написав пост: "Фух, нарешті закінчили будівництво Десятинної церкви. Не дай Боже хтось зруйнує".

 

Поділився радістю з приводу завершення літопису з друзями у Facebook і Нестор Літописець. "Шановні фейсбук-юзери! Радий повідомити, що літопис завершено! Лишилось тільки придумати назву. Пропонуйте свої варіанти в коментах. Той, що набере найбільше лайків, і переможе. Go! UPD Таки "Повість минулих літ"! Всім дякую за участь, а переможниця отримає перший примірник у подарунок!".

За допомогою Facebook, Богдан Хмельницький зміг зібрати людей на Визвoльну війну. "Гаразд, давайте серйозно. Ось хто готовий сьогодні до півночі вийти на Визвольну війну? Лайки не рахуються. Тільки коментарі під цим постом зі словами "Я готовий". Як тільки набереться більше тисячі, будемо організовуватись", - пост зібрав понад 10 тисяч вподобань у козаків. Першими "я готовий" написали вояки Іван Богун і Максим Кривоніс.

11 серпня 1962 року радянський космонавт Павло Попович поділився селфі з орбіти. В пості, місцезнаходження зазначено як космос.

 

Остання публікація на сторінці датується 22 серпнем цього року. Україна пише про себе: "Друзі, як ви знаєте, в мене скоро День народження. Саме час озирнутись на власну історію та нарешті зробити висновки. Хотіла скласти для вас вішліст із подарунків, але потім вирішила, що краще зроблю сама собі кілька важливих обіцянок. Щоб виконати їх обов'язково, пощу сюди, аби всі ви бачили:

- більше подорожувати;
- подолати корупцію;
- скасувати візовий режим;
- реформувати систему освіти;
- нарешті вивчити англійську;
- більше працювати над собою;
- записатись на курси самозахисту;
- стати більш відповідальною та самостійною.

Пропоную розпочати цей річний челендж зі мною. Хто готовий – лайк і шейр. А ще, звісно, запрошую усіх на святкову вечірку 24 серпня. На тому самому місці". Публікація зібрала 48 мільйонів вподобань і понад 23, 5 тисячів шерів.

Проект створено спеціально до Дня незалежності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від "кравчучки" до "порохобота": топ-5 неологізмів незалежної України

Зараз ви читаєте новину «"Хто готовий сьогодні до півночі вийти на Визвольну війну?" - як виглядала історія у Facebook-стрічці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути