вівторок, 05 лютого 2019 08:20

Християнство в Японії: віруючих страчували і розпинали

Християнство в Японії: віруючих страчували і розпинали
Страта 26 католиків у Японії. Фото: missal fos

В японському місті Нагасакі 5 лютого 1597 року влада стратила 26 католиків. Так розпочалися масові репресії проти християн у Японії.

Першими християнство в Японію принесли португальці. Потім єзуїт Франциск Ксаверія з Товариства Ісуса й інші католицькі ордени наприкінці XVI століття запровадили в Японії християнство. Японські правителі й аристократія спочатку лояльно ставилися до нової релігії. На острові Хонсю в місті Ямагуті було побудовано першу церкву. Спільнота нараховувала вже понад 555 людей. Перед 1581 ро­ком в Японії було вже більше 150 тис. місцевих католиків і 200 церков.

У 1582 році до влади при­йшов Хідзьосі Тойотомі. Він прийняв рішення про заборо­ну місіонерської діяльності на підвладних йому територіях. Офіційними обвинувачення­ми проти християн були вжи­вання до їжі м'яса буйволів і конини, небажання брати участь у церемоніях синтоїстського культу й утиски буд­дійського духовенства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Галицький митрополит написав вітального листа диктатору

Хідзьосі наказує заборонити спо­відування християнства у країні. 6 іспанських францисканців, 3 пор­тугальських єзуїтів і 17 японських католиків було того ж дня схо­плено у столиці. Їх по-звірячому катували і в Нагасакі розіп'яли на хрестах. Усього - 26 католиків. Проте після страти місцеві християни підібрали їхній одяг, зібрали кров і почали вшановувати цих людей як святих. Згодом з'явилися свідчення про чудеса, які мученики чинили за земного життя.

Смерть 26 мучеників із Нагасакі була тільки початком. Християнство укорінилося в багатьох шляхетних родах, тож винищити його було не так просто. Кілька століть християнство існувало в Японії у формі підпільних спільнот, і лише в епоху Мейдзи (1868–1912) отримало легальний статус. 26 мучеників із Нагасакі канонізував 1862 року Папа Пій IX.

Доктор теології і доктор філософії Андрей Шептицький 29 січня 1901 року номінований Папою Левом XIII митрополитом Галицьким, архієпископом Львівським і єпископом Кам'янець-Подільським.

Зараз ви читаєте новину «Християнство в Японії: віруючих страчували і розпинали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути