середа, 25 липня 2012 05:32

Homo Sapiens визнані винними у винищенні неандертальців

Homo Sapiens визнані винними у винищенні неандертальців
Physorg.com

Як показали дані дослідження, наші предки, що мігрували з Африки, а зовсім не зміна клімату, довели неандертальців в Європі до вимирання, пише Daily Mail.

Аналіз скам'янілостей і археологічні свідчення показують: неандертальці почали зникати задовго до того, як потужне виверження вулкана 40 тис. років тому огорнуло Європу вулканічним пилом, що призвело до зміни клімату. Вони не змогли витримати конкуренції за природні ресурси з нашими предками, "у яких були більш досконалі знаряддя праці, зброю та навички спілкування", відзначає Едді Врен.

Досліди міжнародної групи вчених під керівництвом професора Джона Лоу з коледжу лондонського університету Роял Холлоувей з'явилися в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова програма для мобільного перетворює людей на неандертальців (ФОТО)

"Наші свідчення вказують на те, що в континентальному масштабі конкуренція сучасних людей представляла собою більш значну загрозу місцевому населенню, ніж найбільше виверження вулкана в Європі, навіть з урахуванням згубного ефекту похолодання", - підсумували вчені.

Зараз ви читаєте новину «Homo Sapiens визнані винними у винищенні неандертальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути