вівторок, 21 серпня 2012 15:56

Google Street View представив 30 об'єктів археології Мексики

Google Street View представив 30 об'єктів археології Мексики
Настінні фрески в Бонампаку. Фото: commons.wikimedia.org

Відтепер погуляти історичними місцями Мексики може кожен за наявності інтернету. Це спільний проект компанії Google та мексиканського Національного інституту антропології та історії, повідомляє NTDTV.

Завдяки сервісу Google Street View стали доступні більше 30 археологічних об'єктів. У майбутньому їх число досягне 90.

"Це інновація Google, система фотозйомки, яка адаптована до обставин. Нам би їх креативність! Ми працювали з ними і допомагали їм, щоб все було зроблено правильно і з мінімальною шкодою для тих місць", - сказав директор Національного інституту антропології Алфонсо де Марія- і-Кампос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мексиці знайшли давні наконечники мислівців на мамонтів (ФОТО)

Починаючи з 2010 року співробітники Google колесили пам'ятками доколумбової епохи - Теотіуакан, Шочікалько, Монте-Альбан, Чичен-Іца, Тулум, Ель-Тахін, Паленке, Бонампак. Камери були встановлені на велосипедах. Всього на даний момент сфотографували 68 місць в 17 мексиканських штатах.

Цей проект в Мексиці співробітники Google називають унікальним, незважаючи на те, що компанія зі своїми камерами побувала вже у багатьох країнах світу. Адже через Google Street View частково доступні інші музеї та визначні пам'ятки.

Мігель Альба, директор з маркетингу Google повідомив: "Можна сказати, що сьогодні ми перші представили таку повну колекцію спадщини однієї країни. Ми можемо бачити галереї місць, внесених до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У нас уже є місця, які були спеціально спроектовані для особливих заходів, таких як Чемпіонат світу з футболу, але ця колекція про Мексику, яку ми представляємо, - таке світ дійсно може побачити нечасто".

Зараз ви читаєте новину «Google Street View представив 30 об'єктів археології Мексики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути