Ексклюзиви
неділя, 24 травня 2020 08:21

Євробачення завершилося скандалом

Євробачення завершилося скандалом
Переможницею стала швейцарка Ліз Асіа, в минулому танцівниця. Фото: https://www.myvin.com

В місті Лугано, Швейцарія, 24 травня 1956-го пройшов перший конкурс Євробачення. Участь взяли 14 представників семи європейських країн. Конкурс завершився скандалом.

Участь взяли співаки з Франції, ФРН, Італії, Люксембургу, Бельгії, Нідерландів та Швейцарії. Австрія, Данія та Велика Британія не були допущені до конкурсу через проведення національних відборів пізніше встановленого терміну.

За умовами першого конкурсу, переможця визначає національне журі кожної країни, яке має право голосувати за свою країну. У кожної країни було по два журі, котрі оцінювали кожну пісню оцінками від 1 до 10. Голова журі Рольф Ліберман, підсумовуючи голосування, оголосив тільки переможця. Результати інших учасників невідомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євробаченні пили українську горілку і грали на трембіті

Переможницею стала швейцарка Ліз Асіа, в минулому танцівниця. Виконала дві пісні - Das alte Karussell і Refrain. Остання перемогла. Очевидці конкурсу кажуть, що боротьба була нечесною. В результаті закулісної змови перемогла співачка з країни, яка проводила конкурс.

Другий конкурс Євробачення відбувся 3 березня 1957 року у Франкфурт-на-Майні, Німеччина. Цього разу брали участь 10 країн. Організатори встановили ліміт - 3 хв. для кожної пісні.

Українська співачка Руслана Лижичко 16 травня 2004-го здобула перемогу в пісенному конкурсі "Євробачення" 2004, здобувши переможних 280 балів на підставі телеопитування, яке проводилось в 36 країнах.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення завершилося скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути